A termék kiválasztása

A termékek keresésére több opció is kínálkozik, beírhatja a termék nevét, a gyártót vagy a termék típusát a webshop keresőjébe, vagy kereshet kategóriákszerint is a menükben. A

kategóriák menüben található szűrök segítségével lehet pontosítani egy adott termék konkrét kiválasztását. (pl. 4/4-es klasszikus gitárhoz, megkereshető a szintén 4/4-es,hozzá való tok is)

A termékek ára forintban értendőek és az Áfát is tartalmazzák!

Alapvető célunk, hogy minden termék készleten legyen, előfordulhat azonban, hogy csak rendelésre tudjuk azt beszerezni. Ebben az esetben a “Rendelhető” címke látható a termékkép bal felső sarkában. A rendelési idő amíg ügyfelünk kézhez is kapja hangszerét 5-8 nap.

Minden esetben igyekszünk a beérkezett rendeléseket gyorsan feldolgozni, illetve visszaigazolni.

Készletinformációval, becsült  szállítási határidővel, technikai segítséggel szívesen állunk mindenki rendelkezésére. Ezzel kapcsolatosan kérjük e-mailes elérhetőségeinken vegyék fel velünk a kapcsolatot!

info@hangszertar.eu

Telefonos elérhetőségünk: 06-70-588-3807

Rendelés, rendelések menete:

A kiszemelt termék mellett található kosár gomb lenyomásával, illetve a rendelni kívánt termék mennyiségének  beállításával indíthatja el a vásárlási folyamatot.

A következő oldalon megjelenik a “kosár” tartalma, így figyelemmel kísérheti rendelése adatait.

További lépésként választhatjuk a “Vásárlás folytatása” megoldást vagy “Tovább a pénztárhoz” lehetőséget.

A szállítási költség normál rendelés estén (10.000 – 30.000 Ft közötti rendelés) egységesen brutto 1600,- forint .
10.000 Ft alatti rendelés esetén a rendelés díja 2.900 Ft.

Amenniyben az össz rendelés értéke meghaladja a 30000 ezer forint feletti értéket, szállítási költség automatikusan nem kerül felszámításra, tehát az ingyenes.

Természetesen lehet a személyes átvétel opciót is választani átvevőpontunkon, ennek költsége 740 Ft és szükséges azt előre egyeztetni.
Sajnos a vírushelyzet miatt a személyes átvételi lehetőség jelenleg bizonytalan ideig szünetel!

Vásárlását bonyolíthatja nem regisztrált felhasználóként, vagy regisztrálhat weshopunkban, ebben az esetben kényelmesebben kísérheti nyomon rendelése állapotát, esetleges visszár helyzetét, illetve, új szállítási címet, címeket is megadhat.

A következő lépésben meg kell adni a számlázási, illetve szállítási adatokat, fontos, hogy helyes e-mail és telefonszám kerüljön megadásra!

Ezek hiányában a futárszolgálat nem továbbít csomagot.
A kiszállítás várható időpontjáról a csomagszám megadásával lehet tájékozódni (e-mailben küldjük meg a rendelés feladásakor), a futár pedig szükség esetén a megadott telefonszám segítségével tudja lekézbesíteni csomagját.

Fizetés :

Történhet előre utalással, vagy utánvéttel.

Utánvételes továbbítás esetén fizethet készpénzzel, vagy bankkártyával.

Figyelem! A csomag megérkezésekor kérjük nézze meg alaposan a csomag külső csomagolását! Amennyiben csomagja jelentősen sérült, csak kárfelvételi nyilatkozattal (a futárnál kell erre rendszeresített nyomtatványnak lenni) vegye azt át a futártól, vagy tagadja meg annak átvételét és jelezze felénk az e-mailes elérhetőségeinken ennek tényét!

Amennyiben a termék csomagolásán sérülés nem látható, mégis sérült, vagy törött a termék, kérjük azonnal jelezze ennek tényét is felénk e-mailben! Minden csomag tartalmát ellenőrizzük feladás előtt, ezért valószínűleg ebben az esetben is a szállítás során sérült meg a termék. Ennek azonnali jelzése azért rendkívül fontos, mert a kár tényét cégünknek 3 napon belül jeleznie kell a futárcég kárügyintézési osztálya felé. Ha ez elmarad, a kárigény elavul, így mi sem tudjuk ügyfeleinket kártalanítani! Fontos még, hogy lehetőség szerint azonnal készítsen fotókat a károsult küldeményről, a csomagolásról és minden olyan momentumról amit fontosnak gondol a káresemény tisztázása érdekében, és küldje meg azokat e-mailes elérhetőségünkre!

A bejelentett károkat cégünk ügyfélközpontú filozófiájának megfelelően minden esetben igyekszünk gyorsan, ügyfeleink számára megnyugtatóan rendezni, cseretermék küldésével, a sérült termék futár által történő visszavételével (nem készpénzes átvételről, hanem a sérült termék elszállításáról van szó ebben az esetben), a rendelt hangszer másikra cserélésével, vagy az ár visszautalásával.